איך שומרים על הארגון במציאות החדשה? עכשיו כש'שגרת החירום' כבר פה, כמה
top of page
הרשמה לניוזלטר

איך שומרים על הארגון במציאות החדשה? עכשיו כש'שגרת החירום' כבר פה, כמה רעיונות ומחשבות על הנ

אנחנו נתונים בסיטואציה שאיש לא חזה או פילל.

נראה שבנקודת הזמן הזאת איש גם לא יידע לומר איך זה יסתיים.

בשיחות שלי עם מנהלים וצוותי משאבי אנוש ניכר שרובכם אחרי פיק ההתארגנות הגדול.

השיגרה, מופרכת ככל שתהיה, כבר כאן.

כולכם כבר ערוכים עם עבודה מהבית, אמצעי מיגון לעובדים החיוניים בארגון, החלטות בנוגע למצבת העובדים ואתגרים נוספים שמזמן לנו משבר הקורונה.

עכשיו, כשהעניינים קצת נרגעו, אולי תתפנו למעט רעיונות ומחשבות שאספתי בשבועות האחרונים ויכולים לספק השראה, מחשבות וכיוונים להמשך:

1. איך יראה שוק העבודה לאחר המשבר?

בריאיון שערכה שרון שפורר עם פרופסור עמנואל טכטנברג, הוא מציג הערכה ראשונית כיצד יראה שוק העבודה. טכנטברג בוחן את הציר גלובליזציה מול ייצור מקומי. מדגיש את הצורך בחקלאות מקומית ומעריך שהפורמט הזמני של עבודה מהבית יישאר עימנו ויורחב עם כל היתרונות שהוא מביא עימו - ירידה בשכירות המשרדים, בזיהום האוויר, בעומסים על תשתיות הכבישים והרכבות.בריאיון שערך דני בר-און עם טרכנטברג ועם פרופ' שרון טוקר מעריכים שניהם שעם היציאה מהבידוד ולאחר שאנשים עבדו מהבית ובילו יותר עם ילדיהם, תהיה גם ירידה משמעותית בהיקף שעות העבודה תוך שימת דגש על איזון בין הבית לעבודה, יותר שעות פנאי ופחות שעות בעבודה ובפקקים.

[טרכטנברג: "מי שהכי ייפגע הם הפרילנסרים. המשבר הזה מראה שקשה מאוד ליפול על הרגליים", שרון פורר, המקום הכי חם בגיהנום]

[להיות כל היום בעוצר זה קשה ממילא, והפאניקה הכללית לא תורמת למצב הרוח. מזל שאם נשרוד, לפחות עולם העבודה ישתנה מהיסוד}

2. עסקים נרתמים לטובת צרכים לאומיים

חברת מייהאריטג' הביאה בתקופה הסגר, כמות גדולה של מטושים לביצוע בדיקות קורונה מסניף החברה בארצות הברית והעמידה אותם לרשות משרד הבריאות.החברה גם מקימה במבצע מהיר מעבדת בדיקות לגילוי קורונה בכוחות עצמה. מגייסת יותר מ-100 עובדי מעבדה ומסייעת למאמץ המרכזי בהתמודדת עם איתור חולים ונשאים.חברות נוספות דוגמת כי"ל, מלנוקס, אינטל ואחרות רכשו אמצעי בדיקה, הצטרפו למאמצי הרכש רפואי ומכונות הנשמה ותרמו אותן למערכת הבריאות הקורסת.אין גבול לגאוות העובדים והעובדות כשהארגון שהם עובדים בו מתגייס לטובת המדינה המצויה במשבר בריאותי-לאומי.

>> למאמר המלא [מיי הריטג' תקים מעבדת ענק לבדיקות קורונה בישראל, מאיר אורבך, כלכליסט]

3. שומרים על בטחון תעסוקתי גם בעת הסגר

טבע, מובילאיי ואחרות, הודיעו שיוציאו לחופשה על חשבון הארגון, את העובדים שאינם יכולים לעבוד מהבית ואינם חיוניים לעבודה במפעלים. זהו מסר מרגיע לעובדים ומעניק תחושה שהארגון הוא גב חזק גם בעת משבר. כשנצא ממנו, נגלה עובדים מסורים ומחוייבים יותר.

["הוצאתי מייל לעובדי מובילאיי: אין חל"ת, לא מפטרים, והמשכורת מלאה", דיאנה בחור ניר, כלכליסט]

4. מה עושים ארגונים קטנים יותר?

לא תמיד ארגון יכול להמשיך לשלם משכורת כשהוא מושבת. נאלצתם להוציא את עובדיכם לחופשה או לחל"ת? שימרו עם העובדים על קשר. תשמעו מה מעסיק אותם, ספקו להם מידע. צרו קשרים, פגישות, 'ישיבות צוות' בזום. זהו את העובדים שקשה להם יותר ונסו לתת להם מענה ייחודי.נאלצתם להפסיק את הפעילות ולפטר את עובדיכם? תעשו את זה נכון, בצורה אנושית ובעיקר בפגישה אישית והכי קרובה לשיחת שימוע פנים אל פנים. פה למטה, תוכלו למצוא דוגמא לאיך לא לעשות שיחה כזאת.

["100 סרטונים של כאוס": הסטארט-אפ שפיטר מאות עובדים בשיחת זום, שגיא כהן, TheMarker]

5. מחויבות ארגונית במקומות לא צפויים

הגיבורים 'השקופים' של המשבר הזה הם עובדים במקומות החיוניים. הקופאים ברשתות המזון, השליחים והשליחות, עובדי הרשויות שממשיכים לתת שירות למרות הסכנה לחשיפה והשבתת מערכות החינוך כשהילדים ללא מסגרת. המורים והמורות שממשיכים ללמד את הילדים מרחוק, גם כשמשרד החינוך הוציא אותם לחל"ת. הגננות שמגיעות לבתי הילדים ודורשות בשלומם.בניגוד לפרקטיקה המוכרת - דווקא העובדים הפחות מתוגמלים, בסקטורים הפחות עשירים, בתפקידים לא יוקרתיים, שהמעסיקים שלהם לא תמיד דואגים לרווחתם ולטיפוחם, מגלים בתקופה הזאת את תעצומות הנפש והנכונות לתת את המענה. מה הסוד פה לדעתכם? איך ולמה זה עובד?

6. מחויבות ארגונית במקומות לא צפויים

זה בדיוק הזמן להפגין אחריות וסולידריות.

לעודד את העובדים והמשפחות להקפיד על הכללים והתקנות. בטור מעניין שפרסם דני בר-און בהארץ הוא מראיין את פרופ' שרון טוקר, חוקרת מובילה בתחום הלחץ, שמציעה לנו בימים של אובדן שליטה חיצוני, לנסות להחזיר את השליטה על מה שאפשר: שמירה על הבריאות ואימוני כושר קבועים מהבית; לאוכל בריא ומבוקר ובעיקר להוריד את מינון החדשות.

[להיות כל היום בעוצר זה קשה ממילא, והפאניקה הכללית לא תורמת למצב הרוח. מזל שאם נשרוד, לפחות עולם העבודה ישתנה מהיסוד]

גם את מבולבלים ומוטרדים בימים אלו, בואו נפגש בזום ונחשוב יחד מהם המהלכים החיוניים הרלונטיים לארגון שלכם שיתרמו לחיזוק תחושת השייכות והמחויבות שלכם כלפי העובדים ושלהם לארגון בעת משבר? אנחנ אנחנו כאן, צרו קשר.

חומרים נוספים מעניינים בנושא תוכלו למצוא כאן.

bottom of page