עבודה בימי קורונה - כמה עקרונות שכדאי לארגון לאמץ בתקופת הבילבול הזאת
top of page
הרשמה לניוזלטר

עבודה בימי קורונה - כמה רעיונות מה כדאי לעשות בימים של אי ודאות

עבודה בימי קורונה

אז מה חדש?

נדמה שהכל כבר נכתב, דובר, צוטט, שוכפל בכל הנוגע למגיפת הקורונה והשפעתה על מקומות העבודה.תנאים של אי וודאות, בתקופה בה הקלפים נטרפים, כשלא ברור מה יקרה מחר והתלות של כל אחד מבני האדם באחרים והכניסה לבידוד מטילה את כולנו למערבות של חרדות, סימני שאלה, תסכול וכמובן חרדה. כמו בכל משבר רחב, בתקופה כזו ארגון שיפעל באופן פרו-אקטיבי, יתנהל בצורה אחראית, ידאג לעובדיו ולסביבה וישתדל לראות מעבר לשורת הרווח המיידית - ירוויח לטווח הארוך.הרווחים שארגון יקצור נוגעים לתפיסתו בעייני עובדיו, לקוחותיו, הקהילה ובשורה התחתונה גם ברווח העסקי.

אז מה אפשר לעשות?

1. אחריות

פעלו בהלימה מוחלטת למסרים המערכתיים והממסדיים של משרד הבריאות, המשטרה והרשויות.כל פעולה נוספת שתעשו מטרתה לחזק ולהרחיב את המסר הזה.לדוגמא: אם עובדים נדרשים להכנס לבידוד על פי דרישות משרד הבריאות, חזקו אותם במהלך והציעו פתרונות. אל תקלו ראש בהוראות.

2. נסו להרגיע ולתקשר

העבירו מסר שאתם ארגון חזק שמסוגל להתנהל היטב גם בעיתות משבר ובתקופה של עמימות. תקשרו שאתם פועלים בהתאם להנחיות ולכללים ושפעולה אחראית תצמצם מאד את הסיכון. הזמינו להתייעץ, לחשוב יחד ולהעלות רעיונות לשיפור ולהרגעת המצב.

3. עזרו לעובדים ולמנהלים לראות גם את הצד החיובי של המשבר

משבר הוא גם הזדמנות לבחון מחדש מה חשוב לנו ומהם המנהגים והנהלים שנוצרו עם הזמן ואיש לא בחן את נחיצותם האמיתית. למשל, אם אפשר לעבוד מהבית באופן יעיל ואיכותי, יתכן שניתן ללמוד מהמשבר וליישם מדיניות עבודה מהבית החוסכת זמן, מקטינה צריכת אנרגיה ומצמצמת זיהום ועומסים בכבישים. כמה טיפים לעבודה מרחוק תוכלו למצוא פה

4. תנו לעובדים תחושה שהם לא לבד בתקופה הזאת

הרגיעו עובדים שאינם יכולים להגיע לעבודה שמשכורתם לא תפגע. קחו על עצמכם את הטיפול בפגיעה אפשרית בעמלות, בבונסים, בימי המחלה וכל התנאים שהעדרות מהעבודה משפיעה עליהם.זה הזמן להפגין את החוסן הכלכלי של הארגון.העלות של 'ספיגת הפסדים' כזו נמוכה יחסית, אך המשמעות שלה לעובדים המצויים במצוקה, היא משמעותית וחשובה.

5. מעורבות בקהילה - הציעו את עזרתכם לקהילה סביבכם

הציעו לרשות בה אתם ממוקמים את התשתיות שלכם לטובת תושבים מוחלשים המצויים במשבר. הציעו שירותים טכנולוגיים או לוגיסטיים שעומדים לרשותכם לטובת מעונות, פנימיות, בתי חולים ושאר מוסדות שבימי משבר הם הראשונים להפגע. אין גאוה גדולה יותר לעובדים שדווקא בעת משבר, ארגון מפגין דאגה ואיכפתיות לזולת,רעיונות ליוזמות קהילתיות שכבר יצאו לדרך, מוזמנים לעקוב ולקחת חלק:

6. רווחה ארגונית

הרווחה הארגונית - אותו מנוף שתפקידו לחזק את תחושת השייכות והלכידות הארגונית, הוא גם המנוף העיקרי של הארגון להביע דאגה ואיכפתיות לעובדיו.דאגו לעובדים בבידוד, לעובדים שנתקעו בחו"ל, לבני המשפחות שלהם. משלוח של אוכל, טלפון, שיחה מהמנהלים, בדיקה האם יש קושי ייחודי לאחד מעובדיכם - כל אלו עושים פלאים לאנשים שבאחת נותקו ממרבית ערוצי החיים שלהם.

תרצו לחשוב יחד איתנו איך להוביל מהלכים לחיזוק תחושת הערך והשייכות של עובדיכם בארגון בעת משבר? אנחנו כאן, צרו קשר.

חומרים נוספים מעניינים בנושא תוכלו למצוא כאן.

bottom of page