מ-"העבודה היא חיינו" ל-"עזיבה השקטה" – על תופעת ההתפטרות השקטה בשוק העבודה
top of page
הרשמה לניוזלטר

מ-"העבודה היא חיינו" ל-"עזיבה השקטה" – על תופעת ההתפטרות השקטה בשוק העבודה


אוגוסט נגמר, זו תקופת שלהי הקיץ, מה מחכה לנו מעבר לפינה כשנשוב לעבודה?

אם אתם עוד מהדור שבו "העבודה היא חיינו" או שאתם מדור ה-Y או ה-Z שעבודה עבורכם היא רק אמצעי או שלב זמני במסע שלכם? בכל מקרה, חשוב שתכירו את הטרנד חדש מסומן בדינמיקה המורכבת של יחסי עובדים-ארגונים ומעסיקים.


הקורונה טרפה את הקלפים בסקטורים רבים, אחד מהם הוא עולם העבודה, שכבר לא יחזור לקדמותו.

עבודה מהבית, עבודה מרחוק, עבודה בקפסולת, עבודה היברידית – כל אלו הפכו כבר מזמן לחלק מעולם

העבודה.

אחד מסממני פוסט הקורונה היא מה שכונה בשוק האמריקאי – ההתפטרות הגדולה (The Great Resignation) מיליוני אנשים החליטו שהם לא חוזרים לעבודה. העוגן המרכזי של חייהם, מקור הפרנסה וחלק מהזהות שלהם,

הוא כבר לא מה שהיה פעם. הפוקוס חזר הביתה, למשפחה, לבריאות וגרם לרבים מאיתנו לחשב מסלול מחדש. בשוק האמריקאי דובר לפני כחצי שנה על כ-40% אחוזים מכוח העבודה שבחר להתפטר.

ובחודש-חודשיים האחרונים מסמן שוק העבודה תופעת "לונג קוביד" נוספת – ההתפטרות השקטה (.Quiet Quitting) מה שפעם נהוג היה לכנות "שביתה איטלקית".

עובדים כבר לא מתפטרים בהמוניהם, אלא מקבלים החלטה מודעת להציב גבולות למקומה של העבודה בחייהם, ובפרט בכל מה שנוגע לשעות העבודה.

יש הסברים רבים לתופעה – אובדן האמון בין מעסיקים ועובדים, דור ה-Z והדרישות השונות שלו מהעבודה, או ההבנה שהעבודה כבר לא מגדירה אותנו.

ואיך יודעים שמדובר בתופעה? Quiet Quitting# זוכה למיליוני צפיות ואזכורים בסרטוני טיקטוק בו עובדים מצהירים בפומבי שהם מכבים את אמצעי הקשר הארגוניים בסיום יום העבודה ובסופי השבוע.




תרצו לחשוב ביחד על שימור ההון האנושי שלכם? בואו לפה

תרצו שנסייע לכם בגיוס ואיתור המועמדים הטובים ביותר?




bottom of page