מתכון חמשת הצעדים לחזרה מהירה לשוק העבודה
top of page
הרשמה לניוזלטר

מתכון חמשת הצעדים לחזרה מהירה לשוק העבודה



פברואר 2021


העבודה היא המנוע הפנימי שלנו למימוש עצמי, לפרנסת המשפחה, לתחושת הערך.

היא גם חשובה לקהילה, לחברה וגם ברמה הלאומית יש לך ערך חשוב.

אנחנו מחפשים אתכם ומחכים לכם בשוק העבודה.

זה בדיוק! הזמן: יש המון משרות מעניינות ומעט שחקנים על המגרש.

כך שאתם גם בולטים וגם מגיעים למעסיקים שמוכנים לעשות הרבה מאד כדי שתעבדו אצלם.

זה מתבטא בשכר, בהגמשת תנאי העבודה ובשמירה על איזון בית עבודה בעידן הקורונה

ועוד משהו, דמי האבטלה יגמרו בקיץ. אז השוק יהיה מוצף במחפשי עבודה.

תקדימו אותם!

מתכון חמשת הצעדים לחזרה מהירה לשוק העבודה (ובונוס - המלצה לפסקול מושלם לסופ"ש):

  1. תחליטו מה התפקיד שאתם מחפשים כשאתם ניגשים לחפש עבודה, תתמקדו. בחרו בתפקיד אחד או שניים, הגדירו את החברות המעניינות ואת הרדיוס הגיאוגרפי. המיקוד עוזר לנו מאד גם בשלב הגשת המועמדות וגם בשלבים הבאים של תהליך הגיוס והראיונות. כשמוועמדים בוחרים להתמודד על למגוון רחב מאד של משרות, הם יוצרים נזק דו כיווני. האחד, כלפי עצמם ותחושת הערך שלהם. כשמתמודדים על תפקידים רבים, נוצרת תחושה שהשוק רווי במשרות. כשלא חוזרים אליכם, אתם מתוסכלים וחשים שאין להם מקום בשוק העבודה. השני, מצד המעסיקים ואנשי הגיוס – כשהם שלכם עולה שוב ושוב למגוון משרות, אתם נשחקים ונתפסים כלא רציניים.

  2. תארגנו את הנראות שלכם בשוק העבודה אחרי שהחלטתם מהו התפקיד 'שלכם', ארגנו את כל הממשקים שלכם עם שוק העבודה בהתאם וברוחו של התפקיד. תחילה כמובן, קורות החיים (ראו פה פוסט העוסק בנושא הזה). לאחר מכן גם פרופיל הלינקדאין, הפייסבוק (במידת הצורך) ומשם לאופן בו אתם מדברים עם הנטוורקינג שלכם ומתראיינים (ראו פוסט בנושא).

  3. ביחנו את הנטוורקינג שלכם סיכוי רב שהתפקיד הבא שלכם יגיע מאנשי הקשר שלכם. אותם מעגלי קשרים חבריים ואחרים שהמלצה שלהם שווה זהב ותחבר אתכם לתפקידים מעניינים. ראו פה את כל הכללים לעבודה טובה, חיובית ושיטתית עם נטוורקינג.

  4. רכזו את המקורות הטובים ביותר לאיתור המשרות שמעניינות אתכם לכל תפקיד יש את "אוצר המקורות" שלו לאיתור המשרות הטובות והמתאימות. לרוב הרשימה תכיל: + מספר קבוצות פייסבוק רלוונטיות - מומלץ לשלב קבוצות מקצועיות עם קבוצות גיאוגרפיות. למשל, משרות לכלכלנים ומשרות באיזור הדרום; + כמה עמודי קריירה של חברות בהן יש תפקידים מעניינים ואתם מבקשים להשתלב. + מספר אתרי דרושים בהם תפתחו פרופיל אישי ותקבלו משרות על בסיס יומי; + לינקדאין, גלאסדור ודומיהם; ראו פה כמה רעיונות איפה למצוא משרות מעניינות.

  5. ראיונות - תחזרו ל"כושר התראיינות" חדדו את המסרים שאתם רוצים להעביר, הכינו פול דוגמאות, של פרויקטים מעניינים. אל תשכחו את התקשורת הלא מילולית, הופעה חיצונית ובעיקר הרבה אנרגיה, רוח טובה ואופטימיות, שהם המתכון האמיתי להצלחה בראיונות. ראו פה את הפוסט: הרעיון שבראיון – 10 הדיברות לראיונות מוצלחים.


רוצים לשמוע עוד על ראיונות עבודה? מוזמנים לפנות אלינו

תיוגים:

bottom of page