top of page
הרשמה לניוזלטר

על הקשר בין סטודנטים לעתיד הגיוס שלכם - במיוחד לפתיחת שנת הלימודים האקדמית




אוקטובר 2018


בשבוע הבא תפתח שנת הלימודים האקדמית. זה בדיוק הזמן להקדיש כמה דקות למחשבה על גיוס והעסקת סטודנטים, מה הם היתרונות ומה המשאבים הנדרשים.

להעסקת סטודנטים יתרונות רבים ובולטים. אך חשוב להקדיש מחשבה ותשומת לב לאופי העבודה והקשר עם הסטודנטים כך שיהפכו להיות משאב איכותי לארגון. 1. חשיפה לאוכלוסיה בעלת פוטנציאל מקצועי גבוה בעלות נמוכה אתם מעסיקים אנשים צעירים ומוכשרים שרוצים מאד להכנס לארגון ולהתחיל לצבור ניסיון שיסייע להם בתום הלימודים ולהשתלב בעבודה מקצועית בה הם חסרי ניסיון, וכל זה ברמת השקעה כספית נמוכה יחסית. 2. כניסת ידע חדש לארגון סטודנטים מביאים עימם מידע עדכני, היכרות עם הלכי רוח אקדמיים חדשניים ותפיסות מתקדמות. זו הזדמנות לארגון להכיר את המגמות הללו, לבדוק אפשרויות חדשות ולהעמיק בהן. 3. חשיפה להלכי רוח של דור חדש של אנשי מקצוע סטודנטים הם מקור אינפורמציה על הדור הצעיר של אנשי המקצוע. מה מעניין אותו ומה חשוב לו במקום עבודה. לדוגמא, דור ה-Y שהביא איתו הלכי רוח חדשים שמשנים בהדרגה את עולם העבודה. החשיפה הזו מאפשרת לארגון מעין פיילוט לדור חדש של מהנדסים, אנשי כספים, מפעילי מכונה ולהתאים בהדרגה את אופי הארגון לסגנון המשתנה של עולם התעסוקה. 4. הזדמנות לתקופת ניסיון כולנו היינו רוצים להכיר מועמדים לתקופת ניסיון עוד לפני שנכנסו באופן מלא ומחייב לארגון, ורק בסיומה להחליט. כשמעסיקים סטודנטים, זו הוא הזדמנות פז להכיר מועמדים לעומק ובעבודה ממשית עוד לפני שבאמת גייסתם אותם כעובדי חברה עם כל המחויבות הכרוכה בכך. קליטה והכוונה נכונה יזכו אתכם בהמשך הדרך בבוגרים משולבים, מעורבים ומחוייבים כשהם יסיימו את לימודיהם.


אז מהם האתגרים ומדוע חשוב להערך להעסקתם של סטודנטים? לכן חשוב להקדיש זמן לבנייה של תכנית להעסקת סטודנטים. תכנית שתתמוך בצרכי הארגון ותהפוך אותו לאטרקטיבית עבור הסטודנטים המוכשרים ביותר, שמחוזרים גם בארגונים אחרים היא הכרחית להצלחת הערוץ הזה: 1. התאמת המשימה לזמינות המוגבלת של הסטודנטים סטודנטים זמינים באופן משתנה לאורך השנה: ימים בודדים בשבוע במהלך שנת הלימודים, זמינות גבוהה בחופשת הקיץ וחוסר זמינות בתקופת הבחינות באביב ובקיץ. לכן אופי התפקיד או המשימה שנינתים להם צריכים להיות מבוססים על נוכחות חלקית. פרויקט ארוך טווח, עם לוחות זמנים ממושכים ומוגדרים, יכול להתאים מאד. אחריות לפעילות יומיומית, מעקב אחר בדיקות מעבדה, טיפול בתקלות בקו יצור, הגשת דוחות כספיים חודשיים - פחות יתאימו להעסקה של סטודנטים. 2. תכנית עבודה כאשר הסטודנטים מגיעים לעבודה, המשימה שלהם צריכה להיות ברורה. העסקה של סטודנטים נכשלת כאשר לא נערכים לבואם, לא תמיד זוכרים מתי הם מגיעים ומתי לא, וכשהם מתייצבים לעבודה מתחילים "לגרד" משימות כדי שתהיה להם תעסוקה. זהו מצב מתסכל לכל הצדדים. 3. אנשי קשר הדרך היעילה ביותר להתמודד עם סגנון ההעסקה הייחודית של סטודנטים, היא למנות איש/ת קשר שאחראים על עבודתם. ראשי צוות או מנהלי מחלקות שיש להם פרויקט ארוך אותו הם מבקשים לקדם. מנהלי הפרויקט אחראים ללוח הזמנים, להקצאת משימות ולמעקב אחר ביצועם. 4. מנטורינג אנשי הקשר אחראים גם על החניכה וההדרכה של הסטודנטים. הם מלמדים אותם את התפקיד, חושפים אותם להיבטים המקצועיים שלו ופותחים להם צוהר לדרך בה עולם העבודה "מתרגם" למציאות תעסוקתית את מה שהם רוכשים בלימודיהם. 5. תחושת שייכות הסטודנטים לא רק לומדים על המקצוע שלהם, הם גם לומדים לתפקד בתוך מארג חברתי והיררכי של ארגון. איך לעבוד בצוות, איך להסתדר עם ריבוי משימות, לתעדף, להניע ממשקים. ללמידה הזאת יש ערך מוסף רב מעבר לחשיפה המקצועית. תחושה של איכפתיות, תשומת לב והתעניינות יגרמו לסטודנטים רבים לרצות להשאר אתכם גם כאשר תקופת הלימודים תגמר. "תן לאדם דג, הוא ישבע ליום אחד; למד אותו לדוג, הוא ישבע כל חייו" - פתגם אנגלי

רוצים לשמוע עוד על תהליכי גיוס?

זקוקים לעזרה בגיוסים מורכבים? דיסקרטיים או בכירים?

אנחנו כאן, בשבילכם. צרו קשר ונחשוב ביחד.






תיוגים:

Kommentare


bottom of page